torstai 22. marraskuuta 2007

Kasuaarin kallo

Pääkallo on mahdottoman tärkeä inhimillinen ja eläimellinen asia. Samalla se on kammottavan kammottava. Sen avulla voi pienikin ihminen säikäyttää ainakin äidin ja mummon. Se on hyvä pelote: Jos juot tätä, huonosti käy!

Symbolina pääkallo muistuttaa kuolevaisuudesta, joskus lempeästikin. Se voi myös todistaa pahoista teoista vielä aikojen päästä.

Kalifornian tiedeakatemian verkkonäyttelyssä on hyviä kuvia eri eläinlajien kalloista. Siinä myös annetaan tietoa kallojen rakenteesta ja kerrotaan niiden erityispiirteistä. Interaktiivisessa osiossa voi pyöritellä esimerkiksi sarvikuonon, kirahvin tai kasuaarin kalloa. Pyörittely vaatii QuickTimen.

Oma mielenkiintoinen osionsa on Skulls in culture, jossa on esimerkkejä siitä, miten pääkallo on ollut kuvataiteissa sekä elämän että kuoleman symboli.

1 kommentti:

Jenni kirjoitti...

Heti etusivu on hätkähdyttävä. Luuranko on jotenkin kaamea, mutta sitten kun ajattelee, että sehän olen minä. Se on minun sisälläni ja pitää minua koossa. Ja se jää viimeisenä jäljelle, kun kaikki hajoaa (titaaniset tekonivelet sinnittelevät tietenkin pitempään), kaameus katoaa.