tiistai 18. syyskuuta 2007

Asiaa parlamentista

Eduskunnan uudistunutta verkkopalvelua käytiin esittelemässä täällä tänään. Palvelujohtaja Virpi Johanssonin ja tietoasiantuntija Sari Kosken hyvistä esityksistä jäi päällimmäisenä mieleen se, että palvelu sisältää valtavan määrän informaatiota. Ja että sivuston uudistamisella sisältö on pyritty tuomaan selkeästi meidän kaikkien ulottuvillemme.

En käy kaikkea tässä läpi (en suinkaan!), mutta jo ihan etusivulla on monta kiinnostavaa juttua. Keskiosan uutisvirran alta löytyvät uusimmat täysistuntojen pöytäkirjat ja äänestystulokset. Ne ovat tärkeitä sellaiselle, joka haluaa seurata esimerkiksi oman edustajansa työtä tarkasti. Vasemmalta ylänurkasta pääsee kansanedustajahakuun. Nykyisistä kansanedustajista on varsin seikkaperäiset esittelyt: henkilötiedot, toiminta, sidonnaisuudet kansanedustajana sekä puheenvuorot. Edelleen vasemmalta palstalta pääsee oikopolkuja pitkin mm. lukemaan valiokuntien työstä ja tutkimaan valtiopäiväasioita ja -asiakirjoja.

Eikä saa unohtaa Eduskunnan kirjastoa, joka palvelee myös muita kuin kansanedustajia ja eduskunnan virkamiehiä. Sinne voi mennä kuka vaan, jos tarvitsee tietoa eduskunnasta, oikeudesta tai yhteiskunnasta. Päivän lehtien lukeminenkin kuulemma onnistuu, mutta oletteko yhdelläkään Helsingin reissulla tulleet ajatelleeksi, että käväisenpä Eduskunnan kirjastossa selaamassa Aamulehden tai Kansan Uutiset?

Ei kommentteja: