perjantai 7. syyskuuta 2007

Ruskaretkelle

Luontoon.fi on oiva apu retkeilijälle, siitä ei pääse mihinkään. Mutta monilla alueilla on myös omia, vaeltamisen, retkeilyn tai muuten vain leppoisan luonnossa liikkumisen avuksi tarkoitettuja opas- ja karttasivustoja.

Pohjois-Karjalan vaellusreittioppaassa kutsutaan aluetta vaeltajan toivemaakunnaksi. Rakennettua vaellus- ja patikointireitistöä on yli tuhat kilometriä - parin tunnin lenkeistä viikkoja kestäviin kierroksiin. Oppaassa esitellään 28 reittiä tekstein, kuvin ja kartoin. Etusivulle nostetuista kolmesta reittiesittelystä saattaa hyvinkin löytää omansa, jos ei ole vielä kohdetta valinnut.

Kainuun ulkoilukartta on laaja palvelu, josta löytyvät maakunnan retkeilyreitit, hiihtoladut, nuotiopaikat, autiotuvat, vuokrakämpät, nähtävyydet, luonnonsuojelualueet... Tietoa voi hakea esimerkiksi kunnittain, teemoittain tai karttatyypin perusteella. Aineistoa on niin paljon, että palvelu voi olla välillä hidas. Sivuilla sanotaankin, että etenkin modeemikäyttäjän on paras varata kärsivällisyyttä ja välttää ylimääräisiä klikkailuja.

Hämeen virkistysalueyhdistyksen palvelussa voi hakea maakunnan virkistysalueita, kansallispuistoja ja ulkoilureittejä. Kohteen voi valita kartalta tai valikosta. Mukana on erilaisia alueita kotoisesta Ahvenistosta tai puistomaisesta Aulangosta laajaan Liesjärven kansallispuistoon.

Jos vielä aprikoitte, että kannattaisiko sieltä sohvan nurkasta mihinkään lähteä, katsokaa, miten hyvin Tessu viihtyi Teijolla.

Ei kommentteja: