tiistai 16. lokakuuta 2007

Kevyttä kieltenopiskelua

Kielitaito ruostuu helposti. Internet tarjoaa monia konsteja, joilla sitä ruostetta voi raaputella. Välineen ei tarvitse olla raskas, vaan oppia voi leikin varjollakin.

Valitsin rentouttavaksi aluksi pelinomaisia ja viihteellisiä kielisivustoja. Osa niistä on suunnattu peruskoululaisille, mutta ne sopivat ihan hyvin myös aikuisopiskelijalle. Kaikkien vaatimuksena on, että selaimessa on flash-ohjelma.

Två promenader i Stockholm on opastettu virtuaalivierailu Tukholmaan. Ensimmäisellä kävelyllä tutustutaan Gamla Staniin, toinen vie Södermalmilta keskikaupungin halki Östermalmin kauppahalliin. Tarkoitus on harjoittaa perusopetuksen 9-luokkalaisten kuullunymmärtämistä. Puhuttu kieli on melko helppoa.

BBC:n Wordmasterin
avulla voi testata englannin sanaston tuntemusta. Vaikeustasoja on kolme.

Das Gartenzwergabenteuer (Puutarhatonttuseikkailu) on peli muutaman vuoden saksaa opiskelleille peruskoululaisille. Siinä ratkotaan tehtäviä saksankielisissä kaupungeissa. Matka on parasta aloittaa Berliinistä.

France Aventures -seikkailupeli vie vastaavasti matkalle Ranskaan. Ohjelma sopii niille, joilla on muutaman vuoden ranskan opinnot takanaan.

Tästä onkin hyvä jatkaa Makupalojen kielilinkkeihin. Niiden joukossa ovat mm. YLE:n ja BBC:n erinomaiset opiskeluaineistot.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Pistänpä nyt välittömästi palautetta. Kaksi vanhaa tukholmankävijää vieraili virtuaalisesti Vanhassa Kaupungissa, ja ihastui todella. Lisää vain tällaisia linkkejä. Kiitos.