tiistai 11. joulukuuta 2007

Junamies, ota völjyyn!

Oletetaan, että asut vaikka Lontoossa ja haluat matkustaa sieltä jonnekin Euroopassa. Ja oletetaan vielä, ettet perusta lentokoneista - lentäminen ällöttää ja saastuttaa ja kentillä odottaminen on viheliäistä. Junat ja laivat kelpaavat sinulle mainiosti.

Seuraava, edellisiä hurjempi oletus on, että haluatkin matkustaa junalla ympäri Kiinaa tai Intiaa tai peräti seikkailla Afrikan maiden rautateillä.

The Man in Seat Sixty-One
on silloin parasta matkaseuraa, mitä ajatella voi. Se kertoo, mistä saa liput helpoiten, tarjoaa aikatauluja ja yhteystietoja, neuvoo reittejä ja antaa tuhottomasti käytännön vinkkejä. Esimerkiksi: on hyödyllistä saada tietää, miten mukavasti tai epämukavasti eri maiden junissa ja niiden osastoissa matkustetaan.

Mies, joka istuu paikalla 61, on englantilainen rautateiden ammattilainen Mark Smith. Paljon työkseen ja huvikseen matkustellut herra pani sivuston alulle hetken mielijohteesta. Kuudessa vuodessa pieni alku on kasvanut laajaksi, suosituksi ja palkituksi palveluksi.

Informaatiota on paljon, joten aikaa tarvitaan! Minun on pakko tällä erää lopettaa, muuten matkakuume heittää minut ties minne.

Ei kommentteja: