sunnuntai 2. joulukuuta 2007

Paketissa vuohi tai lehmä

Päällikkötason ihminen täytti komeasti vuosia. Lahjojen joukossa oli viisi vuohta. Sankaritar ei pannut sitä ollenkaan pahakseen vaan oli vallan tyytyväinen uuteen etäkarjaansa. Vuohet köpöttävät nyt jossain päin Afrikkaa ja ovat perheilleen iso ilo ja hyöty.

Kirkon Ulkomaanavun Toisenlainen lahja -sivuston kautta voi antaa lahjaksi koulupuvun, puuntaimia, vuohen, viisi sikaa, starttirahan, huussin tai jotain muuta konkreettista.

Lahjaksi lehmä on Suomen World Visionin palvelu, ja sieltä voi lahjoittaa lehmän lisäksi esimerkiksi pätkän vesiputkea, huopia ja valoa vuodeksi.

Palvelut toimivat verkkokaupan tapaan. Maksuvaihtoehdoissa on joitakin eroja, mutta useiden pankkien verkkopankit käyvät molemmissa.

Suomen Lähetysseuran VillageLife poikkeaa toteutukseltaan edellisistä. Pelihenkisessä palvelussa voi tehdä lahjoituksia ja seurata avun vaikutusta virtuaalikylissä Nepalissa, Kaakkois-Aasiassa sekä Länsi- ja Etelä-Afrikassa. Kylissä voi valita kohteen, johon antaa lahjoituksen ja varat käytetään todellisuudessa vastaavaan työhön. Sivuston kylät ovat virtuaalisia, mutta ne perustuvat todellisiin avustuskohteisiin.

Ja kaikille kolmelle palvelulle on yhteistä se, että rahasummalla, joka meille on pieni, saa ihmeitä aikaan!

Enkä halua unohtaa muita tapoja jakaa hyvää joulun alla. Jos haluat auttaa 90-vuotiaan Suomen vähävaraisia, kannattaa muistaa ainakin Pelastusarmeijan Joulupata ja SPR:n, YLE:n ja MLL:n yhteinen Hyvä joulumieli -keräys.

Ei kommentteja: